Recept archívum

 


Csicseriborsó saláta

Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó (400g)
- 1 fej saláta (pl. jégsaláta vagy római saláta)
- 1 közepes hagyma
- 1 paradicsom
- 1 uborka
- 1 csokor petrezselyem
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
1. A konzerv csicseriborsót szűrd le és öblítsd át hideg vízzel.
2. Moss meg és darabold fel a salátát, hagymát, paradicsomot és uborkát.
3. A petrezselymet finomra vágd.
4. Egy nagy tálban keverd össze a csicseriborsót, salátát, hagymát, paradicsomot, uborkát és petrezselymet.
5. Öntsd rá az olívaolajat és citromlevet, majd ízesítsd sóval és borssal.
6. Alaposan keverd össze az összetevőket, hogy az ízek jól összekeveredjenek.
7. Hagyd állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald.

Ez az egyszerű csicseriborsó saláta tökéletes választás, ha rostgazdag és tápláló ételt szeretnél enni. Továbbá könnyen elkészíthető és friss, ízletes ízvilággal rendelkezik.
Csicseriborsó salátáta
Csicseriborsó salátáta

Lencsefőzelék

Hozzávalók:

- 250 g zöld lencse
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 kisebb fehérrépa
- 2 közepes burgonya
- 1 babérlevél
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

1. A lencsét gondosan átmossuk, majd egy lábasban feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Főzés közben levesszük a tűzről, és hagyjuk állni kb. 10 percet. Ezután leöblítjük hideg vízzel.

2. Közben a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Az olívaolajat egy másik lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre pároljuk.

3. A sárgarépát és a fehérrépát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A burgonyát is meghámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk.

4. A párolt hagymához hozzáadjuk a sárgarépát, a fehérrépát és a burgonyát. Kevergetve kb. 5 percig pároljuk.

5. Hozzáadjuk a lencsét, a babérlevelet, és sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az összetevőket. Lefedjük, és lassú tűzön kb. 25-30 percig főzzük, vagy amíg a zöldségek és a lencse megpuhulnak.

6. A lisztet egy kis tálban simára keverjük a tejföllel. Ezt a masszát beledolgozzuk a főzelékbe, majd még néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik.

7. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel, és kínálhatjuk friss kenyérrel.

Jó étvágyat kívánok!

Édesburgonya püré

 

Hozzávalók:
- 500 g édesburgonya
- 2 evőkanál vaj
- 1/4 csésze tejszín
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- opcionálisan: friss petrezselyem vagy snidling a tetejére

Elkészítés:
1. Moss meg és hámozd meg az édesburgonyát. Vágd fel kisebb darabokra, hogy gyorsabban megfőjön.
2. Helyezd az édesburgonya darabokat egy közepes méretű lábasba, és öntsd fel annyi hideg vízzel, hogy ellepje őket. Sózd meg a vizet, majd forrald fel.
3. Főzd az édesburgonyát közepes lángon kb. 15-20 percig, vagy amíg puhává válnak. Ellenőrizd egy villával, hogy át vannak-e főve.
4. Míg az édesburgonya fő, melegítsd fel a vajat és a tejszínt egy kis lábasban közepes hőfokon, majd hagyd félre állni.
5. Amikor az édesburgonya puhára főtt, szűrd le a vizet, majd visszatéve a lábasba törjük össze egy krumplinyomóval vagy aprítóval.
6. Adjuk hozzá a meleg vaj-tejszín keveréket fokozatosan az édesburgonyához, és keverjük jól össze. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
7. Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemmel vagy snidlinggel.

Készíts hozzá grillezett csirkemellet, vagy zöldséget.

Jó étvágyat!


Tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók:
- 250 g tészta (pl. farfalle vagy penne)
- 1 konzerv tonhal (olajban vagy saját levében)
- 1 kisebb lilahagyma, vékonyan szeletelve
- 1 piros paprika, apró kockákra vágva
- 1 sárgarépa, lereszelve
- 1 marék fekete olajbogyó, félbevágva
- 1 marék cseresznye paradicsom, félbevágva
- 1/4 csésze friss petrezselyem, finomra vágva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- Só ízlés szerint
- Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:
1. Főzd ki a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha kész, öblítsd le hideg vízzel, majd csöpögtesd le alaposan.

2. Egy nagy tálban keverd össze a tonhalt, a lilahagymát, a paprikát, a répát, az olajbogyót, a paradicsomot és a petrezselymet.

3. Öntsd rá az olívaolajat és citromlevet, majd keverd össze alaposan.

4. Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.

5. Végül add hozzá a lecsepegtetett tésztát és óvatosan keverd össze, hogy a saláta szépen bevonja a tésztát a dresszinggel.

6. Hagyd állni a hűtőben legalább fél órán át, hogy az ízek összeérjenek és a saláta jól lehűljön.

7. Tálalás előtt választhatsz, hogy hidegen vagy szobahőmérsékleten szeretnéd fogyasztani. Tálaláskor díszítheted néhány friss petrezselyemlevéllel.

Jó étvágyat!

Avokádókrémleves recept:

Hozzávalók:
- 2 érett avokádó
- 1/2 citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor friss koriander
- 400 ml zöldségleves alaplé
- 100 ml tejszín vagy növényi tej
- só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
1. Vágd kétfelé az avokádókat és távolítsd el a magot. Kanalazd ki a húsukat egy tálba, majd öntsd rá a citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
2. Egy aprítógépben vagy botmixerrel dolgozd össze az avokádót, a fokhagymát és a koriandert. Add hozzá a zöldségleves alaplevet és a tejszínt, majd folyamatosan keverd, amíg sima és krémes állagú lesz.
3. Melegítsd fel a levest egy lábasban, közepes lángon, és fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal.
4. Ha felforrósodott, vedd le a lábast a tűzhelyről, majd öntsd hozzá a krémes avokádókeveréket. Keverd össze alaposan.
5. Táladd a levest meleg tálakban, és díszítsd friss korianderlevelekkel.
Jó étvágyat!
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.

Az alapvető sütik elengedhetetlenek weboldal biztonságos és helyes működéséhez, valamint a regisztrációs folyamathoz.
A funkcionális sütik megjegyzik a weboldallal kapcsolatos preferenciákat és lehetővé teszik annak testreszabását.
A teljesítmény sütik figyelik a weboldal teljesítményét.
A marketing sütik lehetővé teszik, hogy mérjük és elemezzük weboldalunk teljesítményét.